Nieuws

De Boer denkt dat Van Gaal achter Steijn staat: 'Had het in het begin ook lastig'

De Boer denkt dat Van Gaal achter Steijn staat: 'Had het in het begin ook lastig'

23-10-2023 08:22
1

Ronald de Boer snapt dat Maurice Steijn het vertrouwen van Louis van Gaal voelt. De oud-voetballer ziet in gesprek met De Telegraaf een vergelijking met de lastige start die Van Gaal zelf als trainer van Ajax meemaakte.

Na de 4-3 verliespartij in Utrecht, is de crisis bij Ajax dit seizoen groter dan ooit. De club is in de Eredivisie, met nog twee wedstrijden in handen, terug te vinden op plek zeventien. "Ik denk dat hij in principe achter hem staat", begint De Boer. "Vergeet niet dat hij het in 1991 in het begin ook heel moeilijk had als trainer van Ajax." 

De Boer ziet toch een groot verschil met verliespartijen van vroeger en die Ajax nu meemaakt. "Wij verloren vroeger ook weleens, maar dan had de tegenstander twee keer op doel geschoten, vlogen die ballen er allebei in en zaten wij totaal gedesillusioneerd in de kleedkamer, omdat we negentig minuten oppermachtig waren geweest", stelt De Boer. "Nu is elke wedstrijd een loterij, voor mij echt billenknijpen, omdat elke tegenstander minimaal zes kansen krijgt."

De Boer ziet geen Ajax dat heel groter stappen maakt. Om Steijn als schuldige aan te wijzen, vindt de oud-voetballer lastig en legt de beoordeling in de handen van Van Gaal. "Die zeker zal laten meewegen met welk materiaal er nu moet worden gewerkt. In 1991 had Van Gaal een jonge talentvolle groep, waar hij toekomst in zag", vervolgt De Boer. want geduld was voor hem ruim dertig jaar terug ook cruciaal", sluit De Boer af.