Wie is Érick Sánchez, de Mexicaan die in verband wordt gebracht met Ajax?

Wie is Érick Sánchez, de Mexicaan die in verband wordt gebracht met Feyenoord?
13 juni om 08:19
Laatste update: 13 juni om 08:19

In de Mexicaanse media domineert de naam van Ajax in combinatie met die van Érick Sánchez de voorpagina's. Eerder werd de 24-jarige middenvelder al in verband gebracht met Feyenoord. Wie is Sánchez eigenlijk? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Érick Daniel Sánchez Ocegueda werd geboren op 27 september 1999 in Mexico-Stad in Mexico. De middenvelder debuteerde op zestienjarige leeftijd bij Pachuca in het duel met Toluca, op 7 augustus 2016. Sánchez, die naar de koosnaam Chiquito luistert, speelde al acht finales met Pachuca en doorliep daar de jeugdopleiding. Inmiddels heeft de 24-jarige speler al 140 keer voor de Mexicaanse club gespeeld en vond hij daarin elf keer het net.

In 2021 had bondscoach Gerardo Martino ook door dat Sánchez speciaal was en gaf hij de speler zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Mexico. De teller staat inmiddels op 23 interlands, waarin hij drie keer scoorde, waaronder tegen Duitsland. Santiago Gimenez kent de middenvelder goed en zou al hebben gesproken met de speler, waardoor een transfer naar Feyenoord een thema was. Nu zou de Mexicaan naar Ajax willen, dat zaken kan doen met zijn Mexicaanse partnerclub.

Sánchez is met zijn 1 meter 67 niet groot van stuk, maar dat maakt de speler meer dan goed in snelheid en spelinzicht. Sánchez is behendig, snel op zijn voeten en kijkt altijd goed naar het spel met de mogelijkheid om een splijtende pass te geven. Sánchez is een echt bijtertje en laat de tegenstander niet zomaar met rust. Ook heeft de Mexicaan een flinke motor in zijn lichaam zitten. Dat alles kunnen we mogelijk komende tijd op de Copa América 2024 gaan zien, want Sánchez maakt onderdeel van de Mexicaanse selectie.