Wedstrijdverslag

Brighton beleeft slechte generale voor Ajax-thuis met verlies bij Manchester City

Brighton beleeft slechte generale voor Ajax-thuis met verlies bij Manchester City

21-10-2023 18:01

heeft een slechte generale afgewerkt voor het duel met Ajax. The Seagulls gingen met 2-1 onderuit bij Manchester City.

Met de Nederlanders Joël Veltman, Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke op de bank begon Brighton tegen Manchester City, waar Nathan Aké ook genoegen moest nemen met een reserverol.

In de eerste helft was het City dat de klok sloeg. De ploeg van Pep Guardiola kwam al snel op voorsprong na een goede actie van Jeremy Doku, die Julian Álvarez bereikte. De Argentijn raakte de bal totaal verkeerd, maar wist wel het net te vinden. Niet veel later was het weer raak voor City. Erling Haaland profiteerde van geklungel in de Brighton-defensie.

Beetje bij beetje kwam Brighton meer in de wedstrijd. Kaoru Mitoma slalomde een aantal keer goed door de defensie van The Citizens, maar de aansluitingstreffer bleef op zich laten wachten. Uiteindelijk kwam deze er wel via Ansu Fati, maar de drie punten gingen naar de club uit Manchester. City eindigde het duel overigens nog met tien man. Manuel Akanji pakte zijn tweede gele kaart en mist daardoor de wedstrijd tegen Manchester United.

Aanstaande donderdag is Brighton de tegenstander van Ajax in de Europa League. De Amsterdammers gaan op bezoek in Engeland, maar spelen eerst zondag nog tegen FC Utrecht.