Nieuws

Feyenoord-talent kon ook naar Ajax: 'Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan'

Feyenoord-talent kon ook naar Ajax: 'Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan'

17-10-2023 16:49
1

Het had zomaar gekund dat Gjivai Zechiël niet bij Feyenoord, maar bij Ajax had gespeeld. De negentienjarige Rotterdammer erkent in de podcast Kein Geloel dat zijn voormalig club Sparta Rotterdam liever had gehad dat hij naar Amsterdam was gegaan.

Zechiël is dit seizoen pas op de radar van het grote publiek verschenen. Het talent van Feyenoord komt oorspronkelijk uit de jeugd van Sparta, de andere club uit Rotterdam waarvan bekend is dat het een samenwerkingsverband met Ajax heeft. Zo is bijvoorbeeld ook Jorrel Hato niet van Sparta naar De Kuip, maar naar Amsterdam getrokken.

Zechiël erkent nu dat ook hij door Sparta richting Ajax werd gepusht. "Sparta had liever dat ik naar Ajax zou gaan", begint hij in de fanpodcast. "Maar ik ben een Rotterdammer, mijn hele familie is voor Feyenoord dus het was wel duidelijk waar ik heen wilde. Ajax kwam wat later. Ik dacht: jullie willen mij helemaal niet, jullie willen me alleen uit handen van Feyenoord houden omdat dat jullie concurrent is. Dat is een geweldige keuze geweest."

Zechiël staat er goed op bij Feyenoord. De jongeling maakte dit seizoen zijn officiële debuut in het shirt van de Stadionclub en verlengde onlangs nog zijn contract tot de zomer van 2028.