Nieuws

Dumfries bespreekt moeizaam begin bij Inter: De wereld viel over mij heen

Dumfries bespreekt moeizaam begin bij Inter: "De wereld viel over mij heen"

02-02-2022 10:46 Laatste update: 11:00

Denzel Dumfries vindt zich dinsdag terug op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport. In een groot interview met de Italiaanse sportkrant bespreekt de rechtsback zijn eerste maanden als speler bij Internazionale.

Afgelopen zomer verliet Dumfries PSV na een dienstverband van drie jaar voor een contract bij de Nerazzurri. De rechtsback spreekt over 'een droom die uitkomt' tegenover het dagblad, maar erkent het moeilijk te hebben gehad. De opvolger van Achraf Hakimi (vertrok naar Paris Saint-Germain) veroorzaakte eind oktober een strafschop in de slotfase, waardoor er twee punten werden verspeeld tegen Juventus (1-1). "Dat was het moeilijkste moment. De wereld viel over me heen", vertelt de wingback.

Dumfries kreeg vervolgens steun van zijn ploeggenoten. "Maar de volgende de dag voelde ik al de steun van de club. En de week erna in Empoli gaf D'Ambrosio me na zijn goal een dikke knuffel. Dat was me nog nooit gebeurd." Dumfries heeft zich sterk ontwikkeld en is de laatste maanden een belangrijke basisspeler in de ploeg van trainer Simone Inzaghi. "Nu is het mijn moment en ik werk hard om er klaar voor te zijn"

Voormalig Inter-rechtsback Maicon geldt als lichtend voorbeeld voor Dumfries. "Ik wil zo dicht mogelijk bij zijn niveau komen", vertelt hij. Zijn hoogtepunt in Milaan beleefde de aanvallend ingestelde verdediger op 12 januari toen na verlenging de Supercoppa werd veroverd. "Ik zal mijn eerste prijs niet vergeten, zeker niet in die sfeer", besluit de international van Oranje.