Waarom wordt de gestaakte Klassieker woensdag hervat met een scheidsrechtersbal?

27-09-2023 12:11 Laatste update: 12:12

De gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdagmiddag om 14.00 uur bij een tussenstand van 0-3 hervat. Dat zal niet gaan gebeuren met een aftrap, maar met een scheidsrechtersbal. Waarom? VoetbalNieuws geeft je het antwoord.

Waarom wordt De Klassieker hervat met een scheidsrechtersbal?

Op het moment dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük afgelopen zondag namelijk de wedstrijd staakte door het herhaaldelijk gooien van vuurwerk op het veld, had Feyenoord de bal. Mats Wieffer had hem op dat moment aan de voet, net iets over de middellijn en op de helft van Ajax. Op die positie zal Feyenoord woensdag het spel mogen hervatten middels een scheidsrechtersbal.

De klok zal gaan lopen vanaf 54 minuten en 55 seconden. Er moeten in totaal dus nog 35 minuten en 5 seconden worden ingehaald, exclusief eventuele blessuretijd. In de Johan Cruijff Arena zal deze keer geen publiek aanwezig zijn.