Nieuws

Advocaat uitgelachen in Bosnië na schandalig optreden van AZ: 'Shame on you'

Advocaat uitgelachen in Bosnië na schandalig optreden van AZ: 'Shame on you'

22-09-2023 18:59

Uitspraken van Dick Advocaat zijn in Bosnië niet heel lekker gevallen. De Haagse oefenmeester was erg kritisch in de rust van het duel tussen Zrinjski Mostar en AZ, maar zijn uitlatingen bleken niet helemaal terecht.

AZ stond halvewege met 0-3 voor in Bosnië en dus leek er geen vuiltje aan de lucht. Advocat was als analist werkzaam voor RTL 7 en was bijzonder kritisch op Zrinjski Mostar. "Ik snap niet dat dit soort ploegen mag deelnemen in Europa", zei Advocaat onder meer. AZ gaf het echter helemaal weg in de tweede helft en verloor met 4-3. De kranten in Bosnië haalden de 'arrogante' uitspraken van Advocaat onderuit en ook deze man is niet onder de inruk van de ervaren oefenmeester.

AZ-trainer Pascal Jansen kon na afloop niet helemaal bevatten wat er gebeurd was. "We hebben de stilte gepakt en geluisterd naar wat er in het stadion te horen was, hoe de tegenstander binnen komt. Die pijn moet je incasseren. Het is beneden peil en daar zijn we met zijn allen verantwoordelijk voor", aldus Jansen.