Nieuws

Deze zeer ervaren Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij op te pikken

Deze zeer ervaren Nederlandse spelers zijn nog altijd transfervrij op te pikken

14 september - 11:44 Laatste update: 12:10, Vandaag

De transfermarkt mag dan wel gesloten zijn, maar niet alle spelers hebben momenteel een club om bij te spelen. Transfervrije spelers mogen altijd gecontracteerd worden en deze Nederlandse voetballers zijn nog altijd gratis op te pikken.

Jean-Paul Boëtius

Boëtius kende een sterk begin bij Feyenoord, maar een toptransfer bleef altijd uit. De middenvelder bleef hangen in de middenmoot en maakte in 2015 een overstap naar FC Basel. Boëtius werd kampioen, speelde een half seizoen bij KRC Genk en belande na een jaar terug bij Feyenoord uiteindelijk bij FSV Mainz 05. Vier seizoenen was de Nederlander een gewaardeerde kracht, maar toch koos hij voor een avontuur bij Hertha BSC. De Berlijnse club degradeerde echter waardoor het contract van Boëtius werd verscheurd. De Nederlander zit sinds deze zomer zonder club en zou eveneens voor menig Eredivisieclub een zeer uitstekende versterking zijn.

Joost van Aken

Van Aken is met zijn 29-jarige leeftijd nog één van de jongere spelers in dit lijstje. De verdediger speelde al in Engeland en Duitsland en keerde na een Belgisch avontuur bij Zulte Waregem twee seizoenen geleden terug bij jeugdliefde SC Heereneveen. Van Aken was een onbetwiste basisspeler, maar raakte flink geblesseerd. De speler liep uit zijn contract bij Heerenveen en is nog altijd gratis op te pikken. Wel hersteld de mandekker nog van een blessure waardoor het niet onlogisch is als die nieuwe club nog even op zich laat wachten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s