Nieuws

Ramzi maakte aardbeving van dichtbij mee: 'Toen ben ik naar buiten gerend'

Ramzi maakte aardbeving van dichtbij mee: 'Toen ben ik naar buiten gerend'

10 september - 11:30

Adil Ramzi begon deze zomer aan een klus als hoofdtrainer in Marokko en maakte daarom vrijdag de aardbevingsramp van dichtbij mee. De oud-trainer van PSV woont in Casablance, maar zijn familie komt uit Marrakech, een stad dicht bij het epicentrum van de ramp.

Ramzi spreekt met de NOS over zijn ervaringen, twee dagen na de verschrikkelijke ramp. Zelf was Ramzi op een veilige afstand toen de aardbeving plaatsvond. "Het moment dat ik ging slapen, voelde ik het bed heel hard bewegen en daarna het hele hotel. Ik ben naar buiten gerend", stelt Ramzi. "Mijn directe familie, dus mijn vader, moeder, broer en zus, zijn gelukkig oké. Maar mijn tante en haar kinderen zijn overleden. Dat raakt me heel erg. Zij woonden in een dorp buiten Marrakech, waar de huizen oud zijn of niet stevig genoeg."

Inmiddels zijn ruim tweeduizend mensen overleden door de aardbeving. Veel mensen durven niet terug naar hun huis. "Mensen zijn overleden, huizen zijn kapot. Het verdriet is zo groot. Dit gun je niemand", besluit Ramzi. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s