Nieuws

Tuchel speelt met vuur door uitspraken richting clubleiding van Bayern München

Tuchel speelt met vuur door uitspraken richting clubleiding van Bayern München

07-09-2023 12:47 Laatste update: 12:50

Bayern München trainer Thomas Tuchel is niet blij met het huidige transferbeleid van de club. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach afgelopen zaterdag was hij zeer negatief over het transferbeleid van de club. De Duitse media vinden dat hij met vuur speelt. Vorig jaar zorgden zijn kritische uitspraken tot een ontslag bij Chelsea.

Voor de gewonnen wedstrijd tegen Gladbach (2-1) was de trainer in gesprek met het Duitse Sky Deutschland. "De selectie is veel te weinig, vooral in de verdediging. We hebben zes verdedigers in de selectie terwijl we met vier achterin spelen", vertelde Tuchel. Spelers als Lucas Hernández (PSG) en Pavard (Inter) werden verkocht deze zomer.

Tuchel had een week lang gezeurd om nieuwe verdedigers met goede kwaliteiten. Spelers als Trevoh Chalobah, Joao Cancelo en Armel Bella-Kotchap zijn niet gekomen, waardoor Tuchel zijn gewenste spelers niet wist binnen te halen.

Tuchel was zelf actief betrokken geweest bij het binnenhalen van spelers, waardoor de sfeer binnen de club er niet beter op werd. Het gedrag van de Duitser werd als zeer bijzonder opgevangen. Volgens Sport Bild hebben de uitspraken tot enorme verbazing gezorgd bij de clubbestuurders van de grootmacht. Een jaar terug, toen Tuchel nog trainer was bij Chelsea, was zijn gedrag niks anders dan dit. Door de slechte resultaten en zijn gedrag werd de Duitser, die de Champions League won met de Londense club, toen ontslagen.