Utrecht presenteert Jans: ervaren trainer moet Utrechtse utopie zien te realiseren

Utrecht presenteert Jans
6 september 2023 om 13:32
Laatste update: 6 september 2023 om 13:35

FC Utrecht heeft Ron Jans als nieuwe hoofdtrainer gepresenteerd. De 64-jarige oefenmeester moet de Domstedelingen op het juiste pad krijgen na een rampzalige seizoensstart. 

Utrecht laat via de officiële kanalen weten dat Jans direct aanschuift om FC Utrecht te leiden. De club verloor de eerste vier wedstrijden van het seizoen en dat leidde tot het vroege vertrek van Michael Silberbauer. De Deen volgde interim-trainer Aleksander Rankovic op na het vertrek van Henk Fraser, maar kon niet overtuigen. Jans vertrok deze zomer na een periode van drie jaar bij FC Twente en begint nu aan zijn volgende klus.

Jans was als speler actief bij clubs als FC Groningen, Roda JC en Veendam, maar beleefde als trainer de écht grote successen. Jans is sinds 1991 actief als trainer en stond al aan het roer bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Twente. Met De Blauwvingers wist de Nederlander in 2014 de KNVB-Beker te winnen na een 5-1 overwinning op Ajax.

De prestaties van Jans bij Twente overtreffen wellicht nog die bij PEC. De trainer zette samen met technisch directeur Jan Streuer de club weer op de kaart: de Tukkers degradeerden nog in 2018 uit de Eredivisie, maar zijn door het beleid van Streuer en Jans terug van weggeweest.