Nieuws

Dit zijn de vijf duurste transfers tijdens Deadline Day

Dit zijn de vijf duurste transfers tijdens Deadline Day

29-08-2023 13:45
1

De laatste dag van de zomerse transferperiode, Deadline Day, komt in zicht. De clubs hebben vrijdag 1 september tot twaalf uur de tijd om hun selectie te completeren. VoetbalNieuws duikt in het verleden en zet de duurste transfers van de laatste verkoopdag op een rijtje.

Gareth Bale is nog altijd lijstaanvoerder als het gaat om de duurste transfer ooit op Deadline Day. De Welshman verkaste in 2013 van Tottenham Hotspur naar Real Madrid. De Spaanse grootmacht betaalde maar liefst 101 miljoen euro voor de pijlsnelle linkspoot.

De transfer van Bale werd tot dusver niet meer geëvenaard, er kwam zelfs geen transfer in de buurt van dit astronomische bedrag. Thomas Partey volgt met zijn overstap van Atlético Madrid naar Arsenal op plek twee. The Gunners betaalden vijftig miljoen euro voor de controleur. Julian Draxler maakt de top drie compleet. De Duitse technisch maakte in 2015 een binnenlandse transfer van Schalke 04 naar VfL Wolfsburg.

Duurste transfers Deadline Day

1. Gareth Bale: 101 miljoen euro (Tottenham naar Real Madrid)
2. Thomas Partey: 50 miljoen euro (Atlético naar Arsenal)
3. Julian Draxler: 43 miljoen euro (Schalke naar Wolfsburg)
4. Alex Oxlade-Chamberlain:  38 miljoen euro (Arsenal naar Liverpool)
5. Danny Drinkwater: 37,9 miljoen euro (Leicester naar Chelsea)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!