Exclusive

De Boer ziet Rangers-gevaar voor PSV: 'Eén slippertje en die jongen maakt hem'

De Boer ziet Rangers-gevaar voor PSV: 'Eén slippertje en die jongen maakt hem'

28-08-2023 18:42 Laatste update: 18:44

Ronald de Boer geeft PSV een goede kans tegen Rangers FC, maar acht zijn voormalig ploeg zeker niet kansloos. Volgens de analist is er één speler die de Eindhovenaren nog wel eens pijn zou kunnen doen, zo vertelt hij in TITELSTRIJD van VoetbalNieuws.

Woensdag neemt PSV het in de return van de Champions League-play-offs op tegen Rangers. Het heenduel in Glasgow eindigde dinsdag nog in een 2-2 gelijkspel en daarmee hebben de Eindhovenaren exact dezelfde uitgangspositie als afgelopen seizoen.

"Als je realistisch kijkt, dan is het zeventig procent kans dat PSV het haalt en dertig procent Rangers", begint De Boer, die zelf vier jaar lang bij de Schotse club heeft gespeeld. "Het heeft ook een beetje met mazzel te maken. Ik hoop niet dat het mis gaat voor PSV, al heb ik een blauw hart dus gun ik Rangers alles en mogen ze van mij door gaan, maar ik ben een analist en ik vind PSV een betere ploeg."

Waar het volgens De Boer fout kan gaan voor PSV zit hem in de snelle omschakeling van Rangers. "Wat je een paar keer zag, die linksbuiten die erin kwam (Rabbi Matondo, red.) die zat op de brommer. Eén keer een slippertje en die jongen maakt hem en dan kan het zomaar anders lopen", besluit de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Barcelona.

Bekijk of beluister hier de volledige aflevering van TITELSTRIJD: