Nieuws

Feyenoord-talent loopt zware knieblessure op: wie is Gjivai Zechiël?

Feyenoord-talent loopt zware knieblessure op: wie is Gjivai Zechiël?

27-08-2023 17:43 Laatste update: 31 januari - 14:05

Gjivai Zechiël ligt wegens een knieblessure langere tijd uit de roulatie bij Feyenoord. De defensieve middenvelder maakte tegen Almere City zijn debuut in de hoofdmacht, maar is voorlopig niet beschikbaar voor trainer Arne Slot. Wie is deze jeugdige speler? VoetbalNieuws schetst een portret.

Wie is Gjivai Zechiël?

Gjivai Zechiël werd op 1 juni 2004 geboren en is momenteel dus 19 jaar oud. De rechtsbenige middenvelder speelde in de jeugd van Swift Boys en XerxesDZB uit Rotterdam, alvorens Sparta hem oppikte. In 2018 maakte hij de overstap naar de grootste club van de stad: Feyenoord.

Daar bracht hij vanaf de Onder 17-jeugd alle elftallen door. In april 2022 tekende hij zijn eerste profcontract, waarna op 28 juli 2023 zijn officieuze debuut wachtte in de oefenwedstrijd tegen Villarreal (1-1). "Gjivai is een technisch vaardige speler die graag de bal wil hebben", zo vertelde Rini Coolen, de Head of Academy van de club, destijds. "Tevens is hij een goede verbindingsspeler die het vermogen heeft om een overtalsituatie op het veld te creëren."


Gjivai Zechiël namens Feyenoord in actie in de oefenwedstrijd tegen Villarreal.

Debuut bij Feyenoord voor Gjivai Zechiël

Het echte werk volgde voor Zechiël op 27 augustus 2023. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd mocht hij invallen bij een 5-0 voorsprong tegen Almere City. Het deed Zechiël veel, zo te zien na afloop. De jonge speler kon zijn tranen niet in bedwang houden en was enorm trots op zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van de regerend landskampioen. Zijn contract bij Feyenoord loopt tot medio 2025.

Vervelende knieblessure

Voor Zechiël was het tot dusver een prachtig jaar, maar aan het begin van de tweede seizoenshelft rkijgt hij een flinke tegenvaller te verwerken. Het Feyenoord-talent loopt een zware knieblessure op en is langere tijd niet inzetbaar, melden de Rotterdammers.