Transfergeruchten

'Wens van Xavi gaat in vervulling: Portugees onderweg naar Barcelona'

GERUCHT: 'Wens van Xavi gaat in vervulling: Portugees onderweg naar Barcelona'

19-08-2023 10:29

João Cancelo mag zich deze maand nog speler van FC Barcelona noemen. De back moet overkomen van Manchester City waar hij op een dood spoor zat.

Cancelo was lang één van de beste vleugelverdedigers van de wereld. Afgelopen seizoen botste het echter met Pep Guardiola bij City waardoor de Portugees koos voor een avontuur bij Bayern München. In Duitsland vond men de afkoopclausule van ongeveer tachtig miljoen euro te gortig waardoor hij terug moest naar Engeland. De back zat de afgelopen wedstrijden niet bij de selectie en mag uitkijken voor een nieuw avontuur. Barcelona lijkt de bestemming te worden. Spaanse media berichte al over ene komst en Fabrizio Romano verwacht dat een deal er snel van zal komen.

Barcelona gaat Cancelo voor een seizoen huren met een optie tot koop. De Portugees kan daarmee zijn carrière nieuw leven in blazen en één van de grootse problemen bij Barcelona oplossen. Xavi Hernández gaf eerder al aan per se een nieuwe back te willen. Zijn wens lijkt dus in vervulling te gaan. Of de mogelijke komst gevolgen heeft voor Sergino Dest is de vraag. De back leek al te mogen vertrekken en heeft in PSV al een mogelijke bestemming.