Nieuws

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: dit zijn de opvallende aan- en afwezigen

Koeman maakt voorselectie Oranje bekend: dit zijn de opvallende aan- en afwezigen

18-08-2023 13:42 Laatste update: 24-08-2023 12:53
6

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het treffen met Griekenland en Ierland bekend gemaakt. Zoals altijd zijn er weer een paar opvallende aan- en afwezigen. VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Twee bijzondere aanwezigen

Spelers als Frenkie de Jong, Virgil van Dijk en Memphis Depay kan je met je ogen dicht opschrijven, maar die van Ian Maatsen toch zeker niet. De linksback heeft zich afgelopen seizoen op huurbasis ontwikkelt bij Burnley, waar hij mee promoveerde naar de Premier League. In de voorbereiding kreeg de Nederlander een kans bij Chelsea onder Mauricio Pochettino, als linkerwingback. In Londen maakt hij indruk in de voorbereiding en dat levert hem een plekje in de voorselectie op.

Verder is Micky van de Ven wederom opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Hij maakte afgelopen zomer de transfer naar Tottenham Hotspur en mag nu hopen op zijn eerste uitverkiezing.

Meerdere bijzondere afwezigen

In totaal zijn er zes spelers waarvan het vrij opvallend is dat ze zijn afgevallen. Jeremie Frimpong is één van die namen. De rechtsback van Bayer Leverkusen weigerde afgelopen zomer om met Jong Oranje aan het EK deel te nemen en dat vond Koeman een kwalijke zaak. Het lijkt door te werken op de kansen van de verdediger. Een andere verdediger die wederom niet bij de voorselectie zit is Kenny Tete. De rechtsback van Fulham reageerde enkele maanden geleden gepikeerd toen hij niet werd uitgekozen en is ook tijdens deze interlandperiode niet van de partij.  

OP het middenveld is er wederom geen plaats voor twee Ajacieden. Davy Klaassen en Steven Berghuis spelen allebei niet bij Ajax om twee verschillende redenen, maar Koeman is rigoureus in zijn beslissing en neemt beide vedetten niet mee. Verder ontbreekt ook de naam van oogappeltje Georginio Wijnaldum. De middenvelder maakte tot nu toe altijd onderdeel uit van de selectie van Oranje wanneer Koeman aan het roer stond, maar het meespelen met de reserves van Paris Saint-Germain lijkt hem nu windeieren te leggen.