FC Twente wint van Riga en speelt tegen Fenerbahçe in de play-offs

Twente rekent eenvoudig af met Riga, clash met Fenerbahçe wacht waarschijnlijk

17 augustus 2023 om 20:53
Laatste update: 17 augustus 2023 om 21:01

FC Twente heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Conference League. De Tukkers wonnen eenvoudig met 0-3 van FC Riga en daardoor wacht Fenerbahçe nu als laatste horde.

Met Michel Vlap en Sem Steijn begon Twente aan het duel tegen Riga. De Tukkers hadden een meer dan goede uitgangspositie doordat er een week geleden met 2-0 werd gewonnen in de Grolsch Veste, en dus stond er niet al te veel druk op de ketel.

In de eerste helft was Riga dat gevaarlijk van zich afbeet. Lars Unnerstal moest een aantal keer redding brengen op Letse schoten, maar die zorgden voor niet al te veel gevaar. Aan de andere kant kwam ook Twente een aantal keer gevaarlijk voor het doel, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

In het tweede bedrijf was eigenlijk hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste. Twente had ligt de overhand en deed er alles aan om gevaarlijke Letse uitbraken te voorkomen. Na ruim een kwartier spelen bracht Daan Rots de verlossing. Net als in de heenwedstrijd kwam de rechtsbuiten op prachtige wijze via de onderkant van de lat tot scoren. De club uit Enschede kon daardoor wat achterover leunen en kwam niet meer in de problemen. Het slotakkoord kwam van Gijs Besslink en Naci Ünüvar. De jonge invaller haalde randje zestien uit en maakte de 0-2, waarna de huurling van Ajax zijn eerste voor de club binnen schoof: 0-3.

Laatste horde: Fenerbahçe

Door de overwinning plaatst Twente zich voor de play-offs en net als vorig seizoen wacht hen nu een hels karwei. Eén jaar geleden moest er worden afgerekend met Fiorentina en nu moet Fenerbahçe als laatste horde worden genomen. De ploeg van Dusan Tadic en Sebastian Szymanski rekent zeer waarschijnlijk af met Maribor. De wedstrijd wordt nu gespeeld, maar de Turken hebben een grote voorsprong ingebouwd.