Transfernieuws

Twente presenteert opvolger van Pleguezuelo: 'Kan ook als linksback uit de voeten'

Twente presenteert opvolger van Pleguezuelo: 'Kan ook als linksback uit de voeten'

15-08-2023 19:43

FC Twente heeft zich versterkt met Alec Van Hoorenbeeck. De verdediger wordt voor één jaar gehuurd van het Belgische KV Mechelen.

Van Hoorenbeeck is verdediger van Belgische komaf. De speler is een linkspoot die zowel in het centrum van als op de backpositie uit de voeten kan en geldt als de opvolger van de naar Plymouth Argyle vertrokken Julio Pleguezuelo. Volgens Tubantia TC heeft Twente een koopoptie bedongen, waarvan de hoogte niet bekend is.

"We zijn al een tijdje op zoek naar een linker centrale verdediger, met de komst van Alec hebben we dit nu ingevuld", begint technisch directeur Arnold Bruggink tegenover het medium. "Daarnaast heeft hij regelmatig als linksback gespeeld. Het is mooi dat hij daar ook uit de voeten kan. Alec is comfortabel aan de bal, is snel en heeft lengte, precies wat we zochten. Het is een intelligente jongen, met een goed karakter, die zich snel gaat aanpassen. Zijn komst geeft de staf een extra optie in de verdediging", besluit hij.

Twente speelt donderdagavond de return in Letland tegen Riga FC, maar daarin kan Van Hoorenbeeck nog niet voor de Tukkers debuteren. Het competitieduel tegen PEC Zwolle wat zondag op het programma staat lijkt wel haalbaar.