FC Twente boekt overtuigende zege op Riga, maar vergeet ver afstand te nemen

10-08-2023 21:52 Laatste update: 21:53
3

FC Twente heeft zich donderdagavond een goede dienst bewezen tegen Riga FC. Het gas zat er vrijwel de gehele wedstrijd op in Enschede, maar met de uitslag zal niet iedereen helemaal tevreden zijn: 2-0.

Twente nam het donderdagavond tegen FC Riga op zonder een deel van de supporters. Door de rellen tussen fans van de club uit Enschede en die van de verslagen tegenstander Hammarby IF moest Vak P, het deel in het stadion waar de fanatieke supporters zitten, dicht blijven.

Van de afwezigheid van deze supporters bleek Twente echter geen last te hebben. Net als twee weken eerder vlogen de Tukkers uit de startblokken en dat zorgde na ruim tien minuten spelen voor de 1-0. Alfons Sampsted, die zijn opwachting mocht maken omdat Gijs Smal geblesseerd is, maakte na een fraaie aanval met een chip de openingstreffer. Twente drukte vervolgens flink door, maar za Riga-doelman Nils Toms Purins als een sta-in-de-weg.

Dat was ook na rust het geval, vooral voor Michel Vlap. De aanvallende middenvelder, die weer op zijn vertrouwde positie speelde door de afwezigheid van Sem Steijn, zag Toms Purins tot twee keer toe zijn schot pareren. Halverwege de tweede helft viel de treffer uiteindelijk wel. Daan Rots ramde een afgeslagen schot van de ingevallen Naci Ünüvar via de onderkant van de lat in het doel. Daar bleef het bij.

Over een week staat de return op het programma in Letland. Eerst zal Twente aankomende zondag nog af willen rekenen met Almere City, de eerste tegenstander in het nieuwe Eredivisie-seizoen.