Transfernieuws

'Barcelona lijkt mis te tasten: Portugese spelmaker staat voor contractverlenging'

'Barcelona lijkt mis te tasten: Portugese spelmaker staat voor contractverlenging'

08-08-2023 06:52 Laatste update: 07:23

Manchester City gaat er alles aan doen om Bernanrdo Silva uit de handen te houden van FC Barcelona en Paris Saint-Germain. De Portugees heeft de clubs voor het uitkiezen, maar The Citizens willen het contract van de spelmaker openbreken.

De naam van Silva wordt wekelijks in verband gebracht met een transfer, met name naar Barcelona. De Portugees was afgelopen seizoen één van de meest bepalende spelers in het sterrenteam van Pep Guardiola en daar hoopt Barcelona van te profiteren. Toch lijkt de kans klein dat Silva vertrekt naar Spanje of Frankrijk. City heeft aangegeven dat de speler onder geen beding weg mag en dat er een nieuw contractvoorstel op tafel ligt voor de Portugees, meldt Fabrizio Romano. De Engelsen zouden spoedig groen licht verwachten over het voorstel.

De Catalanen zijn op zoek naar een vervanger van Ousmane Dembele die op het punt staat te vertrekken naar PSG en zien in Silva de ideale versterking van het elftal. Silva komt voornamelijk uit als aanvallende middenvelder, maar een positie aan de rechterkant past hem ook. Spaanse media meldde eerder dat men bij Barcelona er van overtuigd was dat een transfer van Silva naar Spanje haalbaar was, maar de kans dat de spelmaker naar Catalonië komt lijkt nu met de dag te slinken.