Breaking news

Rulli ontbreekt op Ajax-training, 'Argentijn baalt van uitblijven versterkingen'

Rulli ontbreekt op Ajax-training, 'Argentijn baalt van uitblijven versterkingen'

31-07-2023 17:35 Laatste update: 17:43
2

Gerónimo Rulli verscheen maandag niet op de training van Ajax. De Argentijnse doelman verbleef bij zijn vrouw in Spanje, mistte een vlucht en baalt naar verluidt van het voorlopige uitblijven van versterkingen. Dat meldt De Telegraaf.

Afgelopen zaterdag was Rulli nog kop-van-jut in de oefenwedstrijd van Ajax tegen FC Augsburg. De keeper zag er bij alle drie de tegengoals niet lekker uit en kreeg daarom forse kritiek te verwerken. Maurice Steijn benoemde hem daarvoor nog als eerste doelman, maar liet later ook blijken dat hij meer van de 31-jarige routinier verwacht.

Rulli zou zich volgens Spaanse media niet meer op zijn plek voelen bij Ajax. 'In een persoonlijk gesprek met Steijn en diens assistent Hedwiges Maduro liet hij daar in het trainingskamp in Herzogenrauch echter niets van blijken', zo spreekt De Telegraaf die geluiden tegen.

Zondag werd bekend dat Ajax een poging waagt om Nick Olij los te weken bij Sparta Rotterdam. De talentvolle doelman liet zich afgelopen Eredivisieseizoen van zijn beste kant zien en zou in de Arena weer kunnen gaan samenwerken met Steijn. Hij zou in eerste instantie de beoogde nummer twee achter Rulli moeten worden, maar indien die aanstuurt op een vertrek, moeten de Amsterdammers op zoek naar nóg een extra pion onder de lat.

Ajax speelt nog één oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund alvorens op 12 augustus de competitie wordt hervat met het thuisduel tegen Heracles Almelo.