Doelpunten Paixão en Gimenez bezorgen Feyenoord overwinning op Benfica

30-07-2023 17:56 Laatste update: 22:53

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip een overwinning geboekt op Benfica. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van de kampioen van Portugal. Igor Paixão en Santiago Gimenez scoorden voor Feyenoord.

Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg oud-Feyenoordaanvoerder Orkun Kökçü de gelegenheid om afscheid te nemen van Het Legioen. Het was een speciale middag voor de middenvelder. Deze zomer maakte hij de overstap van Feyenoord naar Benfica. Dit was de eerste keer dat hij weer terug was in De Kuip.

Al vroeg in de wedstrijd opende Paixão op fraaie wijze de score. De Braziliaan onderschepte een slechte pass van oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes en schoot vervolgens uitstekend raak: 1-0. Nog geen twintig minuten later verdubbelde Gimenez de voorsprong. De Mexicaan omspeelde knap de doelman en schoof binnen.

Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Benfica creëerde amper grote kansen. In de tweede helft gingen de Portugezen op jacht naar de aansluitingstreffer. Die kwam er via Musa, die vijf minuten voor tijd raak schoot. In blessuretijd kreeg Minteh nog een uitgelegen kans op de 3-1, maar deze verdween naast het doel.

Met de 2-1 overwinning toonde Feyenoord aan goed voorbereid te zijn op de start van het seizoen. Met name Paixão en Gimenez lieten zich positief zien aan Rotterdamse zijde. Volgende week wacht voor Feyenoord de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.