Nieuws

Mbappé gaat vertrekken bij PSG, maar wat voor afkomst heeft de superster?

Mbappé gaat vertrekken bij PSG, maar wat voor afkomst heeft de superster?

26-07-2023 16:00 Laatste update: 16 februari - 11:45

Kylian Mbappé is momenteel een van de grootste sterren in het mondiale voetbal. De aanvaller van Paris Saint-Germain en het Franse elftal laat al sinds jonge leeftijd zijn enorme potentie zien. De superster gaat PSG komende zomer achter zich laten en wil zijn huidige contract niet verlengen. Maar waar komt Mbappé eigenlijk vandaan? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Mbappé werd geboren op 20 december 1998 in de Franse hoofdstad Parijs. Hij groeide op in Bondy, een multiculturele voorstad op zo'n tien kilometer afstand van het centrum van Parijs. Zijn interlands speelt Mbappé al jarenlang voor Frankrijk, maar de aanvaller had ook zomaar voor een andere interlandcarrière kunnen kiezen.

Wat voor afkomst heeft Mbappé?

Geboren in Parijs, maar Mbappé heeft zijn roots niet alleen in Frankrijk liggen. Zijn vader Wilfrid Mbappé is namelijk afkomstig uit Kameroen. De oudeheer was ook deerste voetbaltrainer van Mbappé bij de lokale club AS Bondy. Zijn moeder Fayza Lamari is daarnaast van Algerijnse afkomst.

Voorstad Bondy

Bondy staat bekend als een levendige, maar ook arme en problematische wijk. Toch wist Mbappé zich hier als kind al te ontpoppen als een enorm voetbaltalent bij de jeugdclub. Zijn vader speelde een belangrijke rol in zijn ontwikkeling in deze voorstad. Op 14-jarige leeftijd maakte de jonge Kylian de overstap naar de jeugdopleiding van AS Monaco, wat het begin van zijn opmars naar de Europese top betekende.

In 2017 debuteerde het natuurtalent voor het Franse nationale elftal, waarmee hij een jaar later als tiener de WK-finale wist te bereiken. Mbappé scoorde in de finale en werd zo de eerste tiener sinds Pelé in 1958 die dat voor elkaar kreeg.

Image from GyazoMbappé groots afgebeeld op een gebouw in zijn Parijse voorstad Bondy.

Van PSG-held naar speler die weg moet

Tegenwoordig is Mbappé een vaste waarde in het sterrenensemble van PSG. Met zijn snelheid, dribbels en scorend vermogen is hij uitgegroeid tot een van de meest gevreesde aanvallers ter wereld. Hoewel de aanvaller in Parijs is geboren, staat hij naar verluidt op het punt zijn thuisstad te verlaten. Mbappé zou niet willen bijtekenen en de geruchten worden steeds luider en luider dat hij in de zomer van 2024 transfervrij de overstap gaat maken naar Real Madrid. Daarmee lijkt er dan eindelijk een einde te gaan komen aan de jarenlange transfersoap tussen de Fransman, PSG en Real Madrid.