Nieuws

Wat is het verhaal achter de vreugdedans van Cristiano Ronaldo?

Wat is het verhaal achter de vreugdedans van Cristiano Ronaldo?

25-07-2023 13:53 Laatste update: 13:55

Cristiano Ronaldo er vooral om bekend dat hij goed is met de bal, maar de laatste manieren is ook zijn manier van juichen niet onopgemerkt gebleven. De Portugese nummer zeven is met zijn 'Si'-vreugdedans één van de schoolvoorbeelden voor de jeugd in het hedendaagse voetbal. Wat is eigenlijk het verhaal achter de celebration?

Hoe gaat de juich van Ronaldo?

Ronaldo verdient zijn sporen al sinds 2003 in het profvoetbal, maar toch duurde het tot de zomer van 2019 totdat hij met zijn kenmerkende juich aan kwam zetten. Na een doelpunt rent de voormalig speler van onder meer Manchester United, Real Madrid en Juventus zo hard mogelijk naar de cornervlag, springt op met zijn handen die langs het lijf naar boven zwiepen en in de neergang mee omlaag gaan. De kreet 'Siiii' wordt daarbij geslaakt.

Wat is het verhaal achter de vreugdedans van Cristiano Ronaldo?

Het moment achter de juich

Ronaldo zelf weet het moment nog wel aan te stippen waarop de juich ontstond. Het blijkt om een spontane actie te gaan. "Het was in ieder geval toen we met Real Madrid tegen Chelsea speelden in de Verenigde Staten", begint de aanvaller enkele jaren geleden in gesprek met het YouTube-kanaal Soccer.com. "Ik weet echt niet meer hoe het tot stand kwam", erkent een eerlijke Ronaldo.

"Ik scoorde en het gebeurde gewoon. Het was heel natuurlijk om eerlijk te zijn", vervolgt Ronaldo, die er zelf wel plezier in begon te krijgen. "Ik zag dat de fans het leuk vonden en dat ze het mee bleven doen. Dat is waarom ik ermee door ga."