Nieuws

Reijnders door het dolle heen na transfer: 'Ze halen mij natuurlijk niet zomaar'

Reijnders door het dolle heen na transfer: 'Ze halen mij natuurlijk niet zomaar'

20-07-2023 07:47 Laatste update: 08:40

Tijjani Reijnders bezegelde deze week zijn transfer naar AC Milan  en kijkt zijn ogen uit in Italië. De middenvelder vroeg advies aan Jaap Stam en Teun Koopmeiners en hoopt snel van waarde te kunnen zijn voor I Rossoneri.

Reijnders geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat hij er van uit ging ook komend seizoen nog in Alkmaar te spelen, maar toen Milan voorbij kwam, was hij verkocht. "Jaap was laaiend enthousiast over de club en de faciliteiten. Teun zei dat de Serie A een geweldige competitie is", vertelt Reijnders. "Ze halen mij natuurlijk niet zomaar. Ze zien in mij wel een speler voor de basis. Hoe lang dat gaat duren, heb ik zelf in de hand. Ik moet zorgen dat ik presteer, in de voorbereiding om te beginnen. De trainer wil aanvallend spelen en ziet in mij een belangrijke speler als het gaat om creëren van kansen en goals."

Zijn aanvallende speelstijl zorgde er volgens Reijnders voor dat Milan hem dolgraag wilde halen. "Ik heb een sterk seizoen gehad bij AZ. In de eredivisie, maar ook in de Conference League, tegen Lazio ook, heb ik dat voor Milan bevestigd door het ook in grote wedstrijden te laten zien. Ze hielden me al langer in de gaten en uiteindelijk besloten ze vol voor mij te gaan. Dat maakte mij al trots, laat staan dat ik hier nu ben."

Waar Reijnders in Alkmaar speelde met rugnummer 6, gaat hij in Milaan met 14 spelen. "Aan rugnummer 6, waar clublegende Franco Baresi mee speelde, komt niemand en ik zeker niet. Toen zag ik het nummer 14 van Johan Cruijff liggen. Dat vond ik wel mooi. En de mensen bij de club konden het ook wel waarderen."