'Mislintat onderweg naar Kroatië voor onderhandelingen over vervanger Timber'

'Mislintat onderweg naar Kroatië voor onderhandelingen over vervanger Timber'
17 juli 2023 om 19:09

Ajax is druk bezig de transfermarkt af te struinen naar een nieuwe centrale verdediger na het vertrek van Jurriën Timber. Ajax zou zijn zinnen gezet hebben op Josip Šutalo van Dinamo Zagreb. Volgens Jutarni zou Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zelfs al onderweg zijn naar Kroatië voor onderhandelingen.

Šutalo staat naar verluidt wel open voor een overstap naar de Johan Cruijff Arena. De 22-jarige Kroaat ziet Ajax als een mooie volgende stap in zijn carrière, weet het Kroatische medium. Toch is een deal nog verre van rond. Dinamo vraagt naar verluidt 20 miljoen euro voor zijn centrale verdediger en wil hem sowieso tot 15 augustus behouden, wanneer de eerste twee kwalificatieronden voor de Champions League gespeeld zijn.

Voor Ajax is haast geboden om de defensie te versterken voor de seizoensstart, maar Dinamo lijkt voorlopig de boot af te houden. De Kroatische club verlangt in elk geval een flinke transfersom voor Šutalo, die als groot talent wordt gezien in zijn thuisland. De mandekker maakte vorig jaar zijn debuut in het Kroatisch elftal en speelde recent nog tegen Oranje in de door Kroatië gewonnen wedstrijd in de Nations League.