Sterspelers WK vrouwen

Nederland opgepast, wie zijn de sterspeelsters van het aankomende vrouwen WK?

15 juli 2023 om 11:30
Laatste update: 15 juli 2023 om 11:33

Donderdag start het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. Het Nederlands elftal reist met goede hoop naar de andere kant van de wereld, maar moet goed letten op de sterspeelsters van de andere landen. Voetbalnieuws helpt Oranje graag en zet de meest-belovende speelsters op een rijtje.

Alèxia Putellas, Spanje
Ondanks de moordende concurrentie, staat Putellas bovenaan dit lijstje. De Spaanse kende een seizoen vol blessureleed, maar is op het WK weer op volle sterkte. De aanvallende middenvelder won de afgelopen twee seizoenen de Ballon D'or en zal getergd zijn om de Spanjaarden naar de WK-titel te leiden. In april keerde ze terug op het veld na een kruisbandblessure en zag ze in de maanden die daarop volgden haar club FC Barcelona de trippel winnen. De Catalaanse staat bekend om haar scoringsdrang en is een doorn in het oog van iedere verdediger. De 29-jarige Putellas is zowel aanvoerster van Barcelona als het La Roja.
Putellas na de Champions League-overwinning in Eindhoven afgelopen seizoen

Sam Kerr, Australië
Kerr is één van de speelsters die dicht tegen het niveau van Putellas aan zit. De Australische is de aanvalsleidster van haar land, maar ook in Engeland staat ze te boek als een ster. Met 29 doelpunten voor Chelsea was ze een key-player in het vierde kampioenschap op rij voor The Blues en in 116 wedstrijden voor club kwam ze al negentig keer tot scoren. De druk op haar schouders zal echter groot zijn aangezien ze in eigen land haar team zal moeten leiden. Zowel Kerr als Putellas werden door FIFA beloond met de hoogste ratings in het videospel, wat hun status dus wel onderstreept.

Ada Hegerberg, Noorwegen
Hegerberger kent een tumultueuze carrière. De Noorse weigerde enkele jaren om zich beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg door contractueel gedoe met de bond, maar kent een statuur waar je u tegen zegt. In 2018 won ze de Ballon D'or en tussen 2016 en 2022 won ze maar liefst zes keer de Champions League met Olympique Lyon. Binnen de zestien is het eigenlijk altijd raak voor Hegerberg die in de aanval zal gaan spelen met eveneens sterspeelster Caroline Graham Hansen van Barcelona. Mocht Oranje Noorwegen tegenkomen, dan zullen de verdedigers van Nederland geen gemakkelijke avond tegenmoet gaan.

Keira Walsh, Engeland
Op vier in deze lijst staat Walsh. De Engelse kent een uitstekende staat van dienst en zal het Engelse team bij de hand moeten nemen om succes te bewerkstelligen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft in Australië en Nieuw-Zeeland namelijk geen beschikking tot captain Leah Williamson, Fran Kirby en sterspeelster Beth Mead. Walsh speelt als defensieve middenvelder, maar zal er zonder twijfel voor gaan zorgen dat Engeland hoge ogen gaat gooien. Op het EK van 2022 werd ze uitgeroepen tot speelster van de finale en komende week zal ze zonder twijfel iedere wedstrijd op het speelformulier staan.

Alex Morgan, Verenigde Staten
Om het lijstje af te sluiten kom je toch uit bij Good Old Alex Morgan. De Amerikaanse is één van de succesvolste speelsters aller tijden en zal ook nu weer haar land naar de overwinning willen leiden. Voor de vierde keer in haar carrière reist ze af naar een WK waar ze met topfavoriet de VS haar derde titel op rij hoopt binnen te slepen. De speelster staat bekend als een doelpuntenmachine en zal in de groepsfase het Nederlands elftal treffen. Ondanks haar 34-jarige leeftijd zal ze nog altijd een gevaar zijn voor de Nederlandse defensie.