Wie is Sepp van den Berg, het nieuwe transfertarget van PSV?

Wie is Sepp van den Berg, het transfertarget waar PSV vurig op hoopt?

8 juli om 21:45
Laatste update: 8 juli om 21:45

PSV is in de zoektocht naar een centrale verdediger uitgekomen bij Sepp van den Berg. De 22-jarige Nederlander van Liverpool moet in Eindhoven André Ramalho gaan opvolgen, wiens contract afgelopen is. Wie is deze felbegeerde jeugdinternational eigenlijk? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Toptalent van PEC Zwolle

Sepp van den Berg is op 20 december 2001 geboren in Zwolle. Al snel raakte hij in de weer met de bal en op zijn zijn elfde klopte PEC Zwolle voor hem aan. Van den Berg mocht aansluiten in de jeugdopleiding van de Blauwvingers en al snel groeide hij uit tot toptalent binnen de academie. Op zeventienjarige leeftijd mocht de centrale verdediger al debuteren in de Zwolse hoofdmacht. Na een aantal sterke optredens in het eerste elftal kwam Van den Berg op de radar van absolute topclubs.

Droomtransfer naar Liverpool en verhuurperiodes

In de zomer van 2019 koos Van den Berg voor een overstap naar Liverpool. De jeugdinternational van Oranje mocht meetrainen met de selectie van de Engelse grootmacht, maar kwam niet tot een Premier League-debuut. Na anderhalf jaar besloten The Reds hem te verhuren aan Preston North End, dat toen uitkwam in het Championship.

Na een verhuurperiode van anderhalf jaar keerde Van den Berg terug op Anfield, maar vertrok in dezelfde transferperiode naar Duitsland. Schalke 04 nam de Nederlander op huurbasis over van Liverpool. In de Bundesliga liet Van den Berg zich van zijn beste kant zien. Dat leverde hem afgelopen zomer interesse op van andere Bundesliga-clubs én van Ajax. De keuze van Van den Berg viel echter op Mainz, waar de verdediger als basisspeler een goede indruk achterliet en zich redelijk eenvoudig handhaafde op het hoogste niveau. Nu lijkt Van den Berg wederom de mogelijkheid te krijgen om terug te keren naar Nederland door de interesse van PSV, al is dat niet helemaal zeker. Van den Berg maakt volgens The Athletic namelijk zo'n sterke indruk dat hij de kans krijgt van Arne Slot om zich te bewijzen bij Liverpool. Dat zou een flinke domper zijn voor PSV, die de verdediger maar al te graag zien komen.