PSG schakelt snel door en presenteert Luis Enrique als nieuwe hoofdtrainer

PSG schakelt snel door en presenteert Luis Enrique als nieuwe hoofdtrainer
5 juli 2023 om 16:50
Laatste update: 5 juli 2023 om 21:01

Luis Enrique is officieel de nieuwe hoofdtrainer van Paris Saint-Germain. De 53-jarige Spanjaard volgt Christophe Galtier, die na één seizoen zijn biezen pakte, op in de Franse hoofdstad.

Enrique heeft een contract voor drie seizoenen getekend in het Parc des Princes. De 53-jarige oefenmeester was na zijn vertrek bij de Spaanse nationale ploeg afgelopen december clubloos. Na het teleurstellende WK in Qatar besloot hij dat het na vier jaar goed geweest was. Enrique stond tussen 2014 en 2017 onder contract bij FC Barcelona. Hier beleefde hij in 2015 een succesvol seizoen. De Spaanse coach won de landstitel, de Spaanse beker én de Champions League.

In Parijs wordt Enrique de opvolger van Galtier, die eerder op de woensdag vertrok bij PSG. De Franse coach behaalde successen met zijn eerdere clubs OSC Lille en OGC Nice, maar kon bij in de Franse hoofdstad geen potten breken. De oefenmeester had wereldsterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé tot zijn beschikking, maar presteerde niet goed genoeg volgens de clubleiding in Parijs.