Wie is Jonathan Varane, 'de broer van' en het nieuwe transfertarget van Feyenoord?

Wie is Jonathan Varane, 'de broer van' en het nieuwe transfertarget van Feyenoord?
5 juli 2023 om 14:21

Volgens de Spaanse sportkrant Diario AS heeft Feyenoord haar oog laten vallen op Jonathan Varane, het jongere broertje van Manchester United-ster Raphaël Varane. Wie is deze door meerdere topclubs begeerde voetballer? VoetbalNieuws ging voor je op onderzoek uit!

Hoe verloopt de carrière van Jonathan Varane, het broertje van Raphaël Varane?

Jonatahan Raymond François Varane werd geboren op 9 september 2001 in Lille, Frankrijk. Net als zijn broer Raphaël (1993) liggen zijn roots op Martinique, een Carabisch eiland dat behoort tot de Frankrijk. De familie Varane heeft een groot verleden bij RC Lens, zo ook Jonthan. Hij begon op zijn zesde met voetballen bij de club waar Raphaël op dat moment al in de Onder 15-jeugd zat.

Jonathan bracht zijn gehele jeugdopleiding door bij de ploeg die anno 2023 in de Champions League gaat spelen. Op 18 maart 2021 tekende hij zijn eerste profcontract. In december van dat jaar volgde vervolgens zijn officiële Ligue 1-debuut, in het met 3-2 verloren duel tegen FC Nantes.


Jonathan Varane in de clubkleuren van RC Lens, de jeugdclub van hem en zijn broer Raphaël.

Verder dan dat kwam het bij Lens echter niet voor de 1,89 meter lange middenvelder. Er volgde een huurperiode naar Rodez AF uit de Ligue 2, waarna Sporting Gijón aanklopte en hem transfervrij overnam van zijn jeugdclub. Op het tweede niveau in Spanje speelde de jongste Varane-telg na de winter bijna alle wedstrijden en maakte hij grote indruk. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij zich in de kijker van Feyenoord heeft gespeeld, maar naar verluidt ook interesse geniet van giganten als Atlético Madrid en Benfica.

Laatstgenoemde club shopte afgelopen zomer bij Feyenoord. De Portugezen namen Orkun Kökçü voor 25 miljoen euro over van de Rotterdammers. Mocht Varane binnenkort daadwerkelijk zaken gaan doen met Feyenoord en er een akkoord worden bereikt, dan zal hij in eerste instantie de flinke concurrentiestrijd met Mats Wieffer, Ramiz Zerrouki, Quinten Timber en Thomas van den Belt moeten aangaan. Feyenoord heeft op 'zes' en 'acht' dus genoeg opties, al zou Varane ook vlak achter de spitsen kunnen spelen. Daar is de spoeling na het vertrek van Kökçü en de onzekere situatie rondom het huurcontract van Sebastian Szymanski nogal dun.

Varane heeft nog een contract tot medio 2027 bij Gijón. AS meldde dat hij ongeveer vijf miljoen euro moet gaan kosten.