Feyenoord haalt jeugdige middenvelder uit België en stalt hem meteen bij Dordrecht

Ilias Sebaoui wordt door Feyenoord gekocht van Beerschot en verhuurd aan Dordrecht
30 juni 2023 om 15:13

Ilias Sebaoui maakt definitief de overstap naar Feyenoord. De Marokkaanse jeugdinternational komt over van KV Beerschot en wordt in het komende seizoen meteen uitgeleend aan FC Dordrecht. Dat maken beide clubs vrijdagmiddag bekend via hun officiële kanalen.

De 21-jarige Sebaoui, die ook een Belgisch paspoort heeft, is een aanvallende middenvelder. Hij tekent naar verluidt een contract voor drie seizoenen in De Kuip, waarbij hij in het eerste in ieder geval speelt voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Sebaoui brak twee seizoenen geleden door bij Beerschot, dat op het tweede Belgische niveau uitkomt. Hij speelde 20 competitiewedstrijden, veelal als invaller, was daarin eenmaal trefzeker en gaf ook één assist. "Met Ilias halen we een jonge speler in huis die enkele seizoenen geleden bij Beerschot is doorgebroken op het hoogste niveau in België en daar een van de revelaties was", zo vertelt Mark Ruijl, hoofd scouting van Feyenoord. "Ilias is een speler met veel voetbalgogme, die tevens over een goede individuele actie beschikt. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en is in onze optiek uitermate geschikt voor het Nederlands voetbal. Met de door ons geboden begeleiding denken wij dat hij nog mooie stappen kan maken."

De Rotterdammers hebben sinds kort een alliantie met Dordrecht, waardoor jeugdige spelers zich op steenworpafstand van de stad kunnen ontwikkelen. Zo werden eerder Guus Baars en Antef Tsoungui al aan hen uitgeleend. Pascal Bosschaart neemt deel uit van de Dordrechtse staf en is Feyenoords contactpersoon.