Naast Chelsea is ook Strasbourg in handen van de steenrijke eigenaar Boehly

Chelsea-eigenaar breidt imperium uit: Franse club in handen van steenrijke Boehly

22 juni 2023 om 22:34

Todd Boehly, de steenrijke eigenaar van Chelsea, heeft ook de Franse club Strasbourg overgenomen. De Amerikaan ziet een 'multi-club project' voor zich.

Van Boehly is het bekend dat hij naast Chelsea nog meer clubs achter zijn naam wil krijgen. De multimiljardair was eerder al in gesprek met Girondins de Bordeaux, maar de onderhandelingen met clubeigenaar Gérard López liepen spaak. Met Strasbourg heeft Boehly nu toch zijn zin

Volgens Franse media was het de bedoeling dat Boehly slechts een minderheidsaandeel in Strasbourg wilde bemachtigen, maar daar lijkt het toch niet op te zijn uitgedraaid. De eigenaar van The Blues zou bijna alle aandelen hebben opgekocht. Hoeveel procent dit van alle aandelen is, is niet bekend.

"Deze overeenkomst markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Strasbourg. We gaan met extra investeringen de groei van de club versnellen. Dat doen we bij het eerste elftal en bij de opleiding", meldt de Franse club op hun clubsite.

Dat betekent dat er wel eens iets groots te wachten kan staan in Frankrijk. Sinds Boehly de scepter zwaait in Londen werd er in één jaar tijd al meer dan een half miljard aan nieuwe spelers gespendeerd.