Transfernieuws

Ook bevestiging in Nederland: NEC neemt afscheid van smaakmaker Tannane

Ook bevestiging in Nederland: NEC neemt afscheid van smaakmaker Tannane

22-06-2023 12:15 Laatste update: 14:00

Oussama Tannane verlaat de Eredivisie voor een lucratief avontuur in Qatar. De 29-jarige smaakmaker van NEC vertrekt definitief naar het Qatarese Umm Salal.

Tannane had nog een contract tot 2024 in Nijmegen, maar hij besloot om het financieel aantrekkelijke aanbod van Um Salal niet af te slaan. De linksbenige balvirtuoos heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Qatar. Ondanks dat het vertrek van Tannane een flinke aderlating is voor NEC, zullen de Nijmegenaren nog wel een bedrag ontvangen voor de transfer van de 29-jarige creatieveling. Het is niet duidelijk hoe hoog deze transfersom is.

Dat betekent dat de periode van Tannane in het shirt van NEC er alweer op zit. Eén jaar geleden werd de voormalig speler van onder meer Vitesse, Saint-Étienne, Las Palmas en Göztepe naar Nijmegen gehaald. Daar beleefde hij een seizoen met pieken en dalen. In 28 officiële wedstrijden kwam hij zeven keer tot scoren en gaf hij twaalf assists.

Update: NEC Nijmegen heeft via de officiële kanalen afscheid genomen van Oussama Tannane. De veelbesproken middenvelder annex aanvaller vertrekt naar het Qatarese Umm Salal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!