Wie is Jean-Charles Castelletto, de verdediger op de radar van Feyenoord?

Wie is Jean-Charles Castelletto
19 juni 2023 om 14:40
Laatste update: 19 juni 2023 om 17:49

Het werd zondagochtend bekend dat Feyenoord naar verluidt een bod heeft gedaan op Jean-Charles Castelletto. Wie is deze 28-jarige verdediger, die bij FC Nantes speelt en Kameroens international is? VoetbalNieuws duikt in de geschiedenisboeken. 

Jean-Charles Castelletto werd op 26 januari 1995 geboren in het Franse Clamart. De verdediger doorliep de jeugdopleiding bij AJ Auxerre en mocht op 5 april 2013 debuteren in de Ligue 2. Destijds speelde Castellato de volle negentig minuten tegen Gazélec Ajaccio. De Kameroener speelde negentien wedstrijden in de Ligue 2 in het seizoen 2013-2014 en kwam aan steeds meer speeltijd toe: het seizoen erop stond de teller op 28 wedstrijden.

In juli 2015 ging de verdediger naar Club Brugge en betaalde de Belgische club ongeveer acht ton voor de speler. In de Jupiler Pro League kwam Castelletto minder goed uit de verf en werd de speler het seizoen erop verhuurd aan Moeskroen. Na twee seizoenen aan huurperiodes keerde de speler terug naar Frankrijk om bij Stade Brest aan de slag te gaan, wederom in de Ligue 2. 

Bij Brest kwam de speler weer tot leven en was hij vier seizoenen lang een onbetwiste basisspeler. De centrale verdediger was in zijn periode bij Brest ook goed voor enkele goals en werd in 2020 opgepikt door Nantes, waardoor een avontuur naar de Ligue 1 een feit was. Drie jaar later is de Kameroener een basisspeler bij Nantes: 32 wedstrijden in de Ligue 1, een Coupe de France-finale en zeven Europa League-duels verder staat Castelletto op de kaart van Feyenoord.

Castelletto werd in 2017 opgeroepen voor de nationale ploeg van Kameroen en heeft inmiddels zeventien interlands op zijn naam staan. De 28-jarige speler stond onder meer tegenover Mo Salah in de halve finale van de Africa Cup en nam het op het WK op tegen het Servië van Dusan Tadic. Castelletto wist tegen de Serviërs zelfs de score te openen.