PSG heeft eindelijk beet: 'Luis Enrique wordt ergens volgende week gepresenteerd'

Frisse wind in Parijs: 'Nieuwe PSG-coach wordt ergens volgende week gepresenteerd'

18 juni 2023 om 20:58

Paris Saint-Germain lijkt de nieuwe trainer binnen te hebben. Luis Enrique is in verregaande onderhandelingen met de Franse grootmacht en kan volgende week gepresenteerd worden, meldt L’Équipe.

PSG heeft de keuze laten vallen op Enrique, die in het verleden werkzaam was bij onder anderen FC Barcelona en het nationale elftal van Spanje. De partijen zijn nog niet tot een done deal gekomen, maar de geluiden zijn goed. Ergens volgende week moet de aanstelling van de nieuwe coach wereldkundig worden gemaakt. De trainersstaf staat nog ter discussie, waardoor een overeenkomst nog niet gesloten is. PSG was ook in de race voor Duitser Julian Nagelsmann, maar de keuze lijkt niet op hem te vallen.

In Parijs zal Enrique de opvolger moeten worden van Christophe Galtier, die onlangs werd ontslagen. De coach behaalde successen met zijn eerdere clubs, respectievelijk OSC Lille en OGC Nice, maar kon bij PSG geen potten breken. De oefenmeester had wereldsterren als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé tot zijn beschikking, maar presteerde niet goed genoeg volgens de clubleiding in Parijs. De beoogde opvolger Enrique werd recent ontslagen door Spanje, dat op het WK in Qatar werd uitgeschakeld door Marokko.