De carrière van Noa Lang tot dusver

Lang mogelijk terug naar Nederland: hoe zag zijn carrière er tot dusver uit?

16 juni 2023 om 19:10
Laatste update: 16 juni 2023 om 19:10

Noa Lang staat nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. De Eindhovenaren zijn naar verluidt bereid om ver te gaan voor de ex-Ajacied. Volgens De Telegraaf zou ook zijn oude club Ajax overwegen om een bod neer te leggen bij Club Brugge. Hoe zag de carrière van het PSV-target er tot dusver uit? VoetbalNieuws neemt je mee in de voetballoopbaan van Lang!

Lang werd op 17 juni 1999 geboren in Capelle aan den IJssel. In 2003 werd de jonge Noa ingeschreven bij het Rotterdamse RSV HION, zijn eerste voetbalclub. Hier werd hij twee jaar later gescout door Feyenoord, waar hij uiteindelijk acht jaar in de jeugdopleiding speelde. De Oranje-international speelde tussendoor nog wel bij FC Nantes en Besiktas, omdat zijn stiefvader Nordin Boukhari gedurende zijn carrière onder contract stond in Frankrijk en Turkije.

Overstap naar de Ajax

Het PSV-target was ondanks zijn Rotterdamse roots als kind zijnde al Ajax-supporter. Hij wilde dolgraag voor de Amsterdamse club spelen en deze droom kwam in 2013 uit, toen Ajax de talentvolle Lang overnam van Feyenoord. De frivole vleugelaanvaller stond vanwege zijn gedrag meerdere keren op het punt om weggestuurd te worden, maar zijn talent hield hem uiteindelijk overeind. In 2017 maakte Lang zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax en een jaar later maakte hij al zijn opwachting in het vlaggenschip. Tijdens zijn basisdebuut maakte de Oranje-international zelfs een hattrick tegen FC Twente. Noa Lang maakt hattrick bij basisdebuut tegen FC Twente

Verhuurperiode FC Twente

Toch bleven veel speelminuten uit voor Lang, waardoor hij de keuze maakte om verhuurd te worden aan FC Twente. In de tweede seizoenshelft van het seizoen 2019/2020 presteerde het PSV-target uitstekend, waardoor hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aansloot bij Ajax. Toch zag de aanvaller weinig perspectief in Amsterdam, waardoor hij wilde vertrekken. Lang kwam uiteindelijk tot veertien optredens in Ajax 1.

Transfer naar Club Brugge

Lang vertrok op 5 oktober 2020 op huurbasis naar Club Brugge, waarna hij aan het einde van het seizoen definitief werd ingelijfd door de Belgische grootmacht. In de Jupiler Pro League beleefde de ex-Ajacied een succesvol eerste jaar. Hij werd direct kampioen met Brugge, scoorde veertien keer en werd uitgeroepen tot talent van het jaar van België. Even later, op 8 oktober 2021, maakte Lang zijn debuut in het Nederlands elftal tegen Letland. In het seizoen 2021/2022 werd het PSV-target opnieuw kampioen van België met Brugge. Afgelopen seizoen eindigde de Belgische grootmacht op plek vier. Lang gaf onlangs aan dat hij België 'uitgespeeld' heeft en graag wil vertrekken.