Welke spelers uit de Eredivisie nemen met hun land deel aan de Gold Cup 2023?

Deze spelers nemen namens de Eredivisie deel aan de Gold Cup
10 juni 2023 om 11:45
Laatste update: 23 juni 2023 om 11:20

Aankomende zomer speelt Jong Oranje het EK en gaan de Oranje Leeuwinnen aan de bak op het WK maar wordt er nog een internationaal toernooi waarin een Nederlandse tint is terug te vinden. Op 26 juni gaat de Gold Cup van start, waar de nodige spelers uit de Eredivisie aan mee zullen doen. VoetbalNieuws vertelt je wie er allemaal van de partij zijn.

In het kort: de Gold Cup is een toernooi dat om de twee jaar wordt gehouden tussen de best landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Het is eigenlijk hen versie van hoe wij het EK in Europa kennen. Voor meer informatie over de Gold Cup 2023 kan je hier klikken.

Mexico: de hofleverancier qua spelers uit de Eredivisie

Dat Mexico over de meeste spelers beschikt die voor hun club in de Eredivisie uitkomen is geen verrassing. Het in Centraal-Amerika gelegen land is in trek in Nederland, vooral bij de topclubs. Namens Ajax maken Edson Álvarez en Jorge Sanchez deel uit van de eindselectie. Ook Santiago Gimenez, de spits die kampioen werd met Feyenoord, is van de partij op de Gold Cup.

Welke spelers uit de Eredivisie nemen met hun land deel aan de Gold Cup 2023?
Álvarez in de achtervolging bij Gimenez tijdens Feyenoord-Ajax, komende zomer spelen ze samen bij Mexico

Verenigde Staten: één Eredivisie-talent

Ook in de selectie van de Verenigde Staten speelt één speler mee uit de Eredivisie. Djordje Mihailovic, de middenvelder die afgelopen winter overkwam naar AZ, zit bij de selectie. Dat geldt niet voor Ricardo Pepi en Taylor Booth, die enkele dagen eerder wel deelnamen aan de CONCACAF Nations League. De Verenigde Staten gaat echter met een totaal andere selectie naar de Gold Cup.

Haïti: de trots van Vitesse

Ook bij Haïti vinden we een speler terug die afgelopen seizoen zijn minuten heeft gemaakt in de Eredivisie. Carlens Arcus, de rechtsback van Vitesse, maakt al jaren deel uit van de Haïtiaanse selectie en zo ook tijdens de aankomende Gold Cup.

Canada: één speler

Charles-Andreas Brym maakt deel uit van de selectie van Canada. De aanvaller werd in de vorige zomer door Sparta opgepikt bij FC Eindhoven, maar in dezelfde transferwindow besloten de Rotterdammers hem weer te verhuren aan Eindhoven. Na een goed seizoen zal Brym weer terugkeren bij Sparta, maar niet voordat hij in actie komt op de Gold Cup.