Nieuws

Wat is de Gold Cup en welke landen doen hier aankomende zomer aan mee?

Wat is de Gold Cup en welke landen doen hier aankomende zomer aan mee?

24 juni - 09:46 Laatste update: 09:46

Aankomende zomer vindt de zeventiende editie van de Gold Cup plaats. Daarin spelen de beste landen van de CONCACAF tegen elkaar. Wat is de Gold Cup precies en welke landen doen er in 2023 aan mee? VoetbalNieuws legt het je uit.

Wat is de Gold Cup?

In de Gold Cup spelen de beste landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied om de twee jaar tegen elkaar. Dit kan je eigenlijk zien als een soort EK zoals wij dat in Europa kennen. Vanaf 2020 heeft ook Qatar, een Aziatisch land, de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan het toernooi.

Wat is de Gold Cup en welke landen doen hier aankomende zomer aan mee?

Wanneer is de Gold Cup?

De Gold Cup wordt dus om de twee jaar gespeeld en ook deze zomer vindt het toernooi weer plaats. Van 26 juni tot en met 16 juli 2023 wordt het toernooi gehouden.

Welke landen nemen er in 2023 deel aan de Gold Cup?

De landen die in 2023 van de partij zijn op de Gold Cup zijn: Mexico, Jamaica, Panama, Costa Rica, Canada, Honduras, Verenigde Staten, El Salvador, Cuba, Haïti, Guatemala, Qatar, Saint Kitts en Nevis, Guadeloupe en Trinidad en Tobago en Martinique. Suriname en Curaçao zijn in de kwalificatierondes afgevallen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!