'Tete kan stap hogerop maken in Premier League, topclub aast op Fulham-back'

Kenny Tete van Fulham staat in de belangstelling van Liverpool
4 juni 2023 om 16:52

Kenny Tete geniet grote interesse van Liverpool. Dat weet Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, te melden. De Nederlandse rechtsback kent een uitermate goed seizoen bij Fulham, dat op de tiende plaats eindigde in de Premier League. De prestaties van Tete blijven daarin zeker niet onopgemerkt.

De 27-jarige Tete, die tot dusver veertien keer in actie kwam voor het Nederlands elftal, heeft nog een contract tot medio 2024 bij The Cottagers. Zij namen hem in 2020 voor ruim drie miljoen euro over van Olympique Lyon. Fulham zou haar flankenflitser echter niet zomaar willen laten gaan en probeert het contract daarom met één jaar te verlengen.

Mocht de transfer van Tete desondanks doorgang vinden, dan wacht hij een zware concurrentiestrijd met Trent Alexander-Arnold. De voormalig Ajacied heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij nog graag een trede hoger wil voetballen.

Zijn cijfers liegen er in ieder geval niet om. Met een percentage van 87,4% geslaagde tackles staat hij fier aan kop van alle Premier League-spelers. Ook aanvallend is hij van grote waarde. In het afgelopen seizoen schreef de verdediger één goal en vijf assists bij.

Ondanks zijn uitstekende prestaties, moet Tete een plaatsje in de selectie van Oranje aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Ronald Koeman verkoos Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida namelijk boven het kersverse Liverpool-target.