'Frank de Boer hard onderweg naar de Emiraten om Keizer op te volgen'

'Frank de Boer onderweg naar Al Jazira'
2 juni 2023 om 17:16
Laatste update: 2 juni 2023 om 17:26

Frank de Boer wordt mogelijk de nieuwe hoofdtrainer van Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. De voormalig trainer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal 

Hélène Hendriks meldde eerder op vrijdag op eigen titel dat De Boer een hoofdkandidaat is in de Verenigde Arabische Emiraten. De Telegraaf schrijft vrijdagmiddag bovendien dat alleen de handtekeningen nog ontbreken voor beide partijen. De Boer gaat naar alle waarschijnlijkheid Marcel Keizer opvolgen, die bij de club vertrekt. 

De Boer had als laatste klus het bondscoachschap van Oranje en zit sindsdien zonder club. De oud-verdediger gaf leiding aan het Nederlands elftal in 2020, toen in de achtste finales van Tsjechië werd verloren. Daarvoor was de trainer onder meer actief bij Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. 

Al Jazira heeft een uitgebreid verleden met Nederlandse trainers. Vóór Keizer kwamen Chris Dekker, Rinus Israël, Jan Versleijen, André Wetzel, Sef Vergoossen, Henk ten Cate, Jurgen Streppel en Damiën Hertog al als trainer bij de club.