Nieuws

Officieel: ADO presenteert nieuwe CEO én Mathijsen als opvolger van Janmaat

Officieel: ADO presenteert nieuwe CEO én Mathijsen als opvolger van Janmaat

25-05-2023 10:24

ADO Den Haag heeft Joris Mathijsen definitief aangesteld. De 84-voudig international gaat aan de slag als technisch directeur. Daarnaast heeft ADO met Natascha van Grinsven-Admiraal nog een bestuurder aangetrokken: ze wordt de nieuwe algemeen directeur.

Van Grinsven-Admiraal komt over van Telstar en Mathijsen, die clubloos was na zijn ontslag bij Willem II ongeveer een jaar geleden, treden vanaf komende zomer in functie. 'Van spelerswerving tot het samenstellen van een technische staf, medische staf, jeugdopleiding en scouting en zal hij de verantwoordelijkheid nemen over alle voetbalafdelingen van de club', meldt ADO over de taken van Mathijsen.

"Met Joris halen we iemand naar de club die als speler en technisch directeur alles heeft meegemaakt", aldus bestuurder Ignacio Beristain op de clubwebsite. "Zijn sterke staat van dienst, niet alleen als voetballer, maar ook als technisch verantwoordelijke, maakt hem de ideale kandidaat om de club op voetbaltechnisch gebied verder te ontwikkelen. Hij past goed bij ADO - hij is hardwerkend, ijverig en is gepassioneerd om de club te verbeteren."

Mathijsen heeft maar één doel voor ogen: promotie naar de Eredivisie. Volgens de voormalig verdediger is dat 'de plek waar de club hoort'. "Het zal veel werk en toewijding vergen om mee te kunnen strijden voor promotie. Op de achtergrond werken we al hard aan het samenstellen van een evenwichtige selectie en staf."

Mathijsen is de opvolger van Daryl Janmaat, die in 2022 als technisch manager bij ADO aan de slag ging. Dat werd geen succes. Na vijf maanden stapte de voormalig rechtsback op omdat hij naar eigen zeggen teveel aan zijn lot werd overgelaten ondanks dat hij ondersteuning zou moeten krijgen.