Feyenoord-kampioen (41) uit 2017 zet punt achter rijke loopbaan

Brad Jones stopt als profvoetballer
24 mei 2023 om 10:15

Brad Jones (41) heeft besloten een punt te zetten achter zijn actieve carrière. Dat meldt hij via zijn eigen social mediakanalen. De Australische doelman geniet in Nederland vooral bekendheid van zijn periode bij Feyenoord, waarmee hij zich in het seizoen 2016/17 tot landskampioen kroonde.

Jones blikt in een statement op Twitter terug op zijn rijke loopbaan, die maar liefst 25 jaar duurde. 'Het is tijd om mijn handschoenen aan de wilgen te hangen, na een lange reis die me over de hele wereld heeft gevoerd. Ik heb gedaan waarvan ik als jonge jongen uit Perth alleen maar van had kunnen dromen.'

In zijn carrière kwam Jones naast Feyenoord nog meer uit voor onder meer Middlesbrough, Liverpool, NEC, Al-Nassr. Sinds 2021 is hij terug op vertrouwde bodem bij Perth Glory. De afgelopen twee jaar in zijn vaderland blijken het laatste hoofdstuk van zijn loopbaan. Jones heeft een woord van dank over aan alle supporters die hem steunden, zijn vrouw en de historische momenten die hij beleefde.

Absoluut hoogtepunt in zijn loopbaan was het kampioenschap met Feyenoord. Jones fungeerde dat jaar als eerste doelman en hoefde in 32 Eredivisie-duels slechts 22 keer te vissen. ' Ik hoop in de toekomst in een bepaalde hoedanigheid betrokken te blijven bij het voetbal en deel uit te blijven maken van het mooie spel.