Van Nistelrooij ligt onder druk: 'Dit bewijst dat hij geen goede trainer is'

Van Nistelrooij wekt vraagtekens op: 'Dit bewijst dat hij geen goede trainer is'
22 mei 2023 om 08:53

De onrust die boven Ruud van Nistelrooij zweeft, bewijst dat de oud-prof geen goede trainer is volgens Pierre van Hooijdonk. De analist ziet veel potentie bij de PSV-coach, maar stelt dat Van Nistelrooij er nu al moet staan voor de Eindhovenaren.

De spanning is aanwezig bij PSV, waar ze op een dun koord balanceren. Naar verluidt leven de assistenten en hoofdtrainer Van Nistelrooij op gespannen voet, maar dit wordt door hen ontkend. Bepalende spelers hadden na de gewonnen bekerfinale bij de clubleiding geklaagd over tactische keuzes en gebrekkige communicatie van Van Nistelrooij. 

Van Hooijdonk verbaast zich bij Studio Voetbal niet over de onrust die nu in Eindhoven heerst. "Dit kon je weten. Als je een onervaren trainer aanstelt, neem je een gok. Ik denk dat Van Nistelrooij echt een goede trainer kan worden, maar als je PSV traint, moet je een goede trainer zíjn. Dit is het bewijs dat hij dat nog niet is."

Naast de onrust in de kleedkamer, is Van Hooijdonk ook niet te spreken over de ontwikkelingen in het veld. "Ik zie niet wat ze willen. Ze verdedigen niet massaal en zetten ook niet massaal druk. Het is een beetje van alles wat. Het is hopen op bevliegingen van Xavi Simons en Joey Veerman en verder veel rennen zonder creativiteit", stelt de oud-prof.