Slot benadrukt: 'Als ik vertrek zal dat ook voor Feyenoord hartstikke goed zijn'

Slot benadrukt: 'Als ik vertrek zal dat ook voor Feyenoord hartstikke goed zijn'
21 mei 2023 om 14:50

De toekomst van Arne Slot bij Feyenoord blijft de gemoederen bezighouden. De trainer van de kampioen maakt duidelijk dat een vertrek niet per definitie slecht hoeft te zijn voor Feyenoord.

Slot wordt al weken in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur, maar daar wordt nog geen woord over gerept. De trainer hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt. "Ik denk dat we daar allemaal behoefte aan hebben. Maar een aantal dingen zijn al heel duidelijk. Dat ik in de winterstop 'nee' heb gezegd tegen Leeds United, omdat ik er alles aan wilde doen om hier kampioen te worden. En dat ik nu of blijf, maar als ik niet blijf zal dat ook voor Feyenoord hartstikke goed zijn."

"Mits een vertrek aan de orde is, zal dat niet alleen goed voor mij zijn maar ook voor Feyenoord", vervolgt Slot. "Maar het zou ook heel goed voor Feyenoord kunnen zijn als ik blijf. Dat zullen de komende weken, denk ik, wel uit gaan wijzen." 

Slot hoeft niet per sé weg bij de Rotterdammers. "Dat kan ik bij deze zeggen. Zolang er niets is, is het logisch dat je blijft. Alleen elk woordje dat ik gebruik in relatie tot mijn toekomst is onder een enorm vergrootglas komen te liggen door mijn vertrek bij AZ. Als ik mij niet vergis vroeg Milan van Dongen (ESPN-presentator, red.) vanochtend ook weer aan Dennis: hé, hij mag toch helemaal niet praten met een andere club, want hij heeft nog een tweejarig contract? Dan heb je wel echt onder een steen gelegen als je die vraag stelt. Dat is echt schering en inslag in de voetballerij."

"Dat wil niet zeggen dat ik het gedaan heb nu, maar dat je die vraag rond mij en andere trainers altijd stelt, heeft veel met mijn vertrek bij AZ te maken. Daarom ben ik zo voorzichtig in elk antwoord dat ik geef", aldus Slot. "Dat wordt constant opgerakeld en is compleet onterecht. Toen mocht ik praten met clubs en dat is nu ook niet verboden."