Volop lof voor Feyenoord-aanvoerder Kökçü: 'Kijk eens hoe hij eraan heeft gewerkt'

Jean-Paul van Gastel en Karim El Ahmadi over Orkun Kökçü bij kampioen Feyenoord
13 mei 2023 om 10:11
Laatste update: 13 mei 2023 om 10:33

Orkun Kökçü was afgelopen seizoen de meest waardevolle speler van Feyenoord. Dat stellen Jean-Paul van Gastel en Karim El Ahmadi in gesprek met De Telegraaf. De twee voormalig middenvelders werden in respectievelijk 1999 en 2017 kampioen met de Rotterdammers, iets wat Kökçü komend weekend als aanvoerder kan bewerkstelligen.

"Die heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt", aldus Van Gastel, een persoon die de Turks-Nederlandse middenvelder goed kent. Hij was tussen 2011 en 2019 immers onafgebroken assistent-trainer bij Feyenoord en had Kökçü onder zijn hoede. "Hij was 17 jaar toen hij onder ons zijn debuut maakte. Hij is nu nog heel jong, pas 22 jaar, maar hij heeft echt een leidersrol op zich genomen. Hij speelt bovendien met zoveel vertrouwen."

De voormalig middenvelder noemt die ontwikkeling prachtig om te zien. "Wij vonden destijds dat hij nog fitter kon worden, hij was nog bezig om een echte prof te worden. Maar kijk eens hoe hij eraan heeft gewerkt. Hij is een topspeler bij Feyenoord, Turks international en gaat waarschijnlijk een grote transfer maken."

Volgens El Ahmadi, oud-teamgenoot van Kökçü, is het een uitstekende keuze van Arne Slot geweest om hem aanvoerder te maken. "Dat is de belangrijkste zet geweest van het seizoen. Iedereen keek er van op. Waarom maak je hem aanvoerder, werd er gevraagd aan Slot. Eerder was Orkun veel met zijn eigen spel bezig. Maar in één klap nam hij de leidersrol op zich en dat is zó goed geweest voor de hele ploeg."

Feyenoord speelt aanstaande zondag om 16.45 uur in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles. Bij een zege schrijft het de zestiende landstitel uit de clubgeschiedenis bij. Op maandag is dan de huldiging op de Coolsingel.