De in Europa bekendste spelers uit Saudi-Arabië

Saudische autoriteiten stellen lijst op: deze spelers gingen Ronaldo al achterna

7 juni 2023 om 10:11
Laatste update: 7 juni 2023 om 10:11

Lionel Messi en een aantal andere vedetten moeten volgens het internationale persbureau AFP aankomende zomer naar Saudi-Arabië verkassen. Na Cristiano Ronaldo en Karim Benzema moeten negen andere routiniers het niveau in de Saudi Professional League omhoog krikken. Wat zijn de bekendste spelers uit de Saudi Pro League? VoetbalNieuws zet het voor je op een rijtje.

Heel veel spelers die bekendheid genieten in Europa herbergt de Saudische competitie nog niet, maar mogelijk zorgt de entree van Messi ervoor dat meer voetballers de gang naar het Midden-Oosten maken. Na Ronaldo en Benzema is de Braziliaanse linkspoot Talisca momenteel de speler die de hoogste transferwaarde vertegenwoordigt in de Saudi Pro League.

De fijnbesnaarde spelverdeler met een verleden bij onder meer Benfica is volgens Transfermarkt.de 14 miljoen euro waard en is net als de Portugese superster actief bij Al-Nassr. Ook de Poolse controleur Grzegorz Krychowiak (33) is een speler die bij veel voetbalfans wel een belletje doet rinkelen. Hij speelde onder meer voor Sevilla, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moskou en West Brom Wich Albion.

Net als Krychowiak zijn er meerdere spelers die in hun nadagen van hun carrière voor een lucratief avontuur in Saudi-Arabië kiezen. Zo ook de 34-jarige Argentijn Éver Banega (onder meer ex-Sevilla), de 31-jarige Cristian Tello (ex-FC Barcelona), maar ook bijvoorbeeld de 34-jarige David Ospina (ex-SSC Napoli).