Matig FC Barcelona wint voor de vierde keer op rij niet van Rayo Vallecano

26-04-2023 23:58 Laatste update: 27-04-2023 00:11

FC Barcelona heeft woensdagavond een nederlaag geleden op bezoek bij Rayo Vallecano. De ploeg van Xavi ging met 2-1 onderuit tegen de club uit Madrid. Het gat met nummer twee Real Madrid bedraagt ondanks de nederlaag nog altijd elf punten.

Barcelona kon woensdag goede zaken doen na de nederlaag van Real Madrid tegen Girona eerder deze speelronde. Toch wist de ploeg van Frenkie de Jong voor de vierde keer op rij niet te winnen van Rayo Vallecano. Barça begon matig aan de wedstrijd en keek na ruim een kwartier spelen tegen een achterstand aan in Madrid. Álvaro García verschalkte Marc-André ter Stegen met een hard schot: 1-0. Vlak voor rust leek Robert Lewandowski de gelijkmaker op het scorebord te schieten, maar de Poolse spits stond buitenspel.

In de tweede helft ging Barcelona op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet in Madrid. Rayo Vallecano maakte kort na rust de 2-0. De Jong kwam na een ingooi in een duel met twee Madrilnen, waarna hij de bal verloor. Vervolgens lag het helemaal open en kon Real Madrid-huurling Fran García binnenschieten. Lewandowski maakte in de slotfase nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Het duel eindigde hierdoor in 2-1.