Ajax wint van Emmen maar Álvarez is geschorst tegen PSV

Ajax beleeft avond met twee gezichten: winst tegen Emmen, maar Álvarez mist PSV

16 april 2023 om 21:50

Ajax heeft zondagavond geen fout gemaakt tegen FC Emmen. De Amsterdammers wonnen met 3-1 van de Drentenaren, maar beleefden een avond met een zure nasmaak. Edson Álvarez mist de topper tegen PSV.

Voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Emmen nam het publiek de tijd om afscheid te nemen van Sebastien Haller. De spits van Borussia Dortmund had nog geen tijd gevonden om zijn ereronde te lopen, maar deed dit vanavond alsnog onder luid applaus van het Amsterdamse publiek. Enkele minuten later begon Ajax met basisdebutant Jorrel Hato aan het duel.

Het was Emmen dat brutaal aan de wedstrijd begon. Na een vlijmscherpe counter lag het weer eens helemaal open in de Amsterdamse defensie. Richairo Zivkovic kwam dan ook oog in oog met Gerónimo Rulli, maar de spits wist niet tot scoren te komen. Na dat moment nam Ajax het initiatief. Nadat de Amsterdammers via Jurriën Timber en Steven Bergwijn al gevaarlijk waren geworden, was het Jorge Sanchez die de openingstreffer maakte.

Niet veel later ontstond er een grafstemming in de Johan Cruijff Arena. Álvarez maakte een overtreding op een speler van FC Emmen en werd direct met geel bestraft. Het was zijn tiende gele kaart en daarmee is hij geschorst voor de Eredivisie-topper tegen PSV. Enkele minuten verder was het Bergwijn die de voorsprong verdubbelde, maar Álvarez deelde niet mee in de feestvreugde.

Na de rust was het Emmen dat geheel verrassend een duit in het zakje deed. De club van Dick Lukkien wist via Jeremy Antonisse iets terug te doen. Na verschillende wissels van John Heitinga was het Ajax dat op zoek ging naar de derde treffer. Die kwam er uiteindelijk ook via Dusan Tadic, na een goede rush van Francisco Conceição. Het bleef uiteindelijk 3-1 in de hoofdstad.

Aankomende zondag staat de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV op het programma. De twee clubs strijden nog volop om de tweede plaats in de competitie.