Hervé Renard stopt bij Saoedi-Arabië en gaat naar het vrouwenelftal van Frankrijk

Renard neemt ontslag bij Saoedi-Arabië en gaat voor verrassende nieuwe uitdaging

29 maart 2023 om 18:05

Hervé Renard heeft ontslag genomen als bondscoach van Saoedi-Arabië. De 54-jarige Fransman maakt een op het eerste oog verrassende overstap. Hij gaat aan de slag als eindverantwoordelijke bij het vrouwenelftal van zijn geboorteland.

Dat maakte Saoedische bond woensdag bekend via haar officiële kanalen. Renard zorgde met dat elftal nog voor een enorme stunt op het afgelopen WK in Qatar. In de eerste wedstrijd van de groepsfase werd de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië met 1-2 verslagen. Afgelopen dinsdag coachte hij zijn laatste wedstrijd. Bolivia was in een oefeninterland met 2-1 te sterk.

Renard had nog een contract tot medio 2027 in de oliestaat, maar heeft dat naar verluid voor enkele miljoenen euro’s kunnen afkopen. Hij vertelt op Twitter het altijd een grote eer te hebben gevonden om er aan de slag te mogen gaan. “Ik heb dit team samen met mij zien groeien en we hebben een fantastisch WK beleefd. Het is voor mij tijd om naar een andere horizon te vliegen, maar uiteraard met deze fantastische herinneringen in het achterhoofd.”

De oefenmeester is bij Les Bleues de opvolger van Corinne Diacre, met wie de Franse bond begin deze maand de samenwerking beëindigde. Komende zomer ligt er meteen een mooie uitdaging voor hem en zijn speelsters in het verschiet. In Australië en Nieuw-Zeeland vindt dan het WK vrouwenvoetbal plaats. Frankrijk zit in een poule met Jamaica, Brazilië en Panama.