Kuipers kijkt uit naar Ajax-thuis: 'Feyenoord heeft wel een tikje uitgedeeld'

Kuipers kijkt uit naar Ajax-thuis: 'Feyenoord heeft wel een tikje uitgedeeld'
29 maart 2023 om 09:12

Bas Kuipers kijkt uit naar de thuiswedstrijd tegen Ajax. De voormalig jeugdspeler van de Amsterdammers verloor als speler van Go Ahead Eagles nog nooit van de Amsterdamse hoofdmacht.

De laatste drie edities tussen Go Ahead Eagles en Ajax eindigden in 0-0 en 1-1 in de Johan Cruijff ArenA en in 2-1 in de Adelaarshorst. "Wat het geheim is? Ik zou het geen geheim willen noemen, maar denk dat er vooral wat geluk bij komt kijken. Ajax was een aantal keren niet in vorm, terwijl wij er lekker in zaten en de bal voor ons steeds goed viel", vertelt Kuipers in gesprek met De Telegraaf.

"Natuurlijk hebben we het deels ook afgedwongen, maar zonder geluk vaart niemand wel", vervolgt de bescheiden aanvoerder van Go Ahead Eagles. "De laatste thuiswedstrijd ontsnapten we aan een penalty en ging een balletje op de paal van Ajax er net niet in."

Kuipers hoopt komende zondag op een nieuwe stunt. "Ajax heeft onder John Heitinga een goede reeks gehad, maar ik denk dat Feyenoord wel een tikje heeft uitgedeeld", zegt hij. "Ik ben heel benieuwd hoe het met hun vorm en vooral vertrouwen is, want we weten dat het in principe een supergoede ploeg is, waartegen wij op ons allerbest moeten zijn."

Go Ahead Eagles - Ajax begint zondag om 12.15 uur in de Adelaarshorst.